Българският Червен кръст  започва предоставянето на финансова помощ за най-пострадалите

...
Българският Червен кръст  започва предоставянето на финансова помощ за най-пострадалите
Коментари Харесай

БЧК раздава по 940 лв. на семействата, пострадали от наводен...

Българският Червен кръст  започва даването на финансова помощ за най-пострадалите семейства от наводненията в селата в община Карлово.  Сред хората, които първи получават тази помощ, са 154 индивида от Каравелово.  Средствата, по 940 лв. на домакинство,  се изплащат в клоновете на „ Български пощи “.  Досега общо 390 семейства са подали заявки, те ще получат помощта от БЧК.

Кампанията по събиране на документите започва преди към месец. Тогава в селата бяха определени публични препоръки, които да спомагат за нейното реализиране. В Каравелово Обществения съвет за дарения от БЧК се съставлява от кмета Славка Червенкова, свещеника отец Рафаил и Ненко Ковачев, научи „ Марица “.

Заявленията за финансово подкрепяне  може да се подават и в идващите дни в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово, като документите се подават от притежателите на засегнатите парцели.

Средствата – 581 хиляди лева, са предоставени след искане, което БЧК насочи към Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за неотложно подкрепяне при бедствия, заради огромния мащаб на вредите в община Карлово.

Преди настъпване на зимните месеци, с изключение на с парична помощ, БЧК ще подкрепи пет хиляди потърпевши от наводненията в община Карлово, с хигиенични пакети с препарати за разчистване и стерилизация на наводнените къщи.

Организацията продължава да оказва психо-социална поддръжка на потърпевшите.

Ще бъдат отпечатани и осведомителни материали, планувани са и визити на екипи на БЧК в образователни заведения на територията на община Карлово за образование за подготвеност и реакция при бедствия, повреди и рецесии.

Само преди 10 дни фондация „ Гората БГ “ поддържа потърпевшите фамилии с ваучери за  строителни материали за извършване на покупки в хипермаркетите „ Prsktiker “  на стойност по 1800 лв. на домакинство. В ход е изплащането на паричните дарения, събрани на дарителската сметка на община Карлово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР